در زمان وقوع تصادف رانندگی اگر شخصی دچار آسیب یا صدمه شود، باید فورا به اورژانس و کلانتری اطلاع داده شود تا برای رسیدگی به مصدومان و بررسی صحنه حادثه حاضر شوند.
ماموران اورژانس مصدومان را به بیمارستان منتقل می کنند. ماموران کلانتری صورتجلسه حادثه و ماموران انتظامی گزارش تصادف را تنظیم می کنند.
ماموران شرح حادثه را از راننده مقصر، شاهدان حادثه و همچنین از مصدوم در صورتی که توانایی صحبت کردن را داشته باشد می پرسند. اگر اظهارات مصدوم و راننده با هم تفاوت داشته باشد، کارشناس باید نحوه وقوع حادثه و درصد تقصیر راننده را مشخص کند. همچنین کارشناس پزشکی قانونی میزان صدمات وارده و نحوه اثبات آن به اندام مصدوم را معین می کند.
در صورتی که مصدوم شکایت کند، دادسرا به موضوع تصادف رسیدگی کرده و با صدور قرار مجرمیت پرونده را به دادگاه کیفری ارسال می کند.
دادگاه با توجه به مستندات پرونده، صورت جلسه ها، نظریه کارشناسان و پزشکی قانونی رای صادر می کند. اگر نیاز به تعیین دیه بود میزان دیه نیز باید توسط کارشناس مشخص شود.
پرداخت دیه شخص ثالث در صورتی که خودرو مقصر دارای بیمه مسئولیت مدنی باشد توسط شرکت بیمه پرداخت می شود. البته 1% از مبلغ دیه باید توسط خود شخص مقصر پرداخت شود.
اگر راننده ای عمدا با شخصی تصادف کند تا به او آسیب بزند، از نظر قانونی مجرم شناخته شده و به یک تا پنج ماه حبس و جزا نقدی محکوم می شود.