حق جو

حق جو،حقوق ملکی،قرارداد،ثبت شرکت،خانواده

حق جو

حق جو،حقوق ملکی،قرارداد،ثبت شرکت،خانواده

دریافت خسارت بیمه بدنه - حق جو

خطرات تحت پوشش بیمه بدنه خودرو

خطراتی که تحت پوشش بیمه بدنه قرار می گیرند به دو دسته خطرات اصلی و خطرات اضافی تقسیم می شوند.

خطرات اصلی مثل آتش سوزی، حادثه، سرقت و خطرات اضافی مثل شکسته شدن شیشه اتومبیل، کشیده شدن میخ روی بدنه ماشین، ریخته شدن مایعات شیمیایی روی ماشین، دزدیده شدن لوازم جانبی، بلایای طبیعی و غیره.

 

بیمه بدنه چه مقدار از خسارت را جبران می کند؟

در مبحث بیمه مقوله ای به نام فرانشیز بیمه وجود دارد. فرانشیز بیمه به این معنا است که بیمه گذار، خود باید درصدی از خسارت را پرداخت کند.

در بیمه بدنه در مورد وقوع سرقت 20% از خسارت وارده باید توسط شخص بیمه گذار و 80% از خسارت توسط شخص بیمه گر پرداخت می شود. همچنین در حادثه آتش سوزی 10% از خسارت وارده توسط خود بیمه گذار و 90% آن توسط شرکت بیمه پرداخت می شود.

 

تعریف خسارت کلی و جزیی در بیمه بدنه

بعد از بروز حادثه کارشناس درصد خسارت وارد شده به خودرو را مشخص می کند. اگر درصد تعیین شده توسط کارشناس کمتر از 70% باشد خسارت وارد جزیی و اگر بیشتر از 70% باشد خسارت وارده کلی خواهد بود.

 

دریافت خسارت بیمه بدنه وصول مطالبات

 

بیمه بدنه در تصادفات تحت چه شرایطی خسارت را پوشش می دهد؟

  • در حوادث رانندگی خسارت اشخاص زیاندیده در حادثه توسط بیمه شخص ثالث پرداخت می شود ولی خسارت خود راننده مقصر حادثه توسط بیمه بدنه پرداخت می شود.

 

  • همانطور که گفته شد خسارت زیاندیده در تصادف توسط بیمه شخص ثالث مقصر در تصادف پرداخت می شود. حال اگر پوشش بیمه شخص ثالث مقصر در تصادف کمتر از خسارت وارده به زیان دیده باشد، مقدار خسارت اضافه را بیمه بدنه شخص زیاندیده در تصادف می پردازد. برای مثال فرض کنید شخصی در تصادف رانندگی به میزان 10 میلیون تومان خسارت دیده است در حالی که سقف پوشش بیمه شخص ثالث مقصر در تصادف 6 میلیون تومان است. در این حالت 4 میلیون خسارت اضافی که توسط بیمه شخص ثالث پرداخت نمی شود، توسط بیمه بدنه شخص زیاندیده پرداخت می شود.

بیمه بدنه شخص زیاندیده پس از پرداخت مقدار خسارت اضافه، به شخص مقصر در حادثه رجوع کرده و خسارت پرداختی را به صورت اقساط از وی مطالبه می کند.

پرداخت این نوع خسارت توسط بیمه بدنه تاثیری بر تخفیف بیمه بدنه و سرمایه شخص بیمه شده ندارد.

در این مورد اگر شخص زیاندیده در تصادف بیمه بدنه نداشته باشد برای دریافت خسارت اضافی خود باید به شورا حل اختلاف رجوع کند.

 

  • اگر خودرویی که در تصادف زیان دیده است در دسته خودروهای گران قیمت قرار گیرد. در این نوع تصادفات نیز بیمه شخص ثالث تا سقف تعهدات خود، خسارت زیاندیده را جبران می کند و خسارت مازاد بر سقف تعهدات بیمه شخص ثالث توسط بیمه بدنه زیاندیده در تصادف پرداخت می شود.

سقف قیمت خودرو متعارف توسط بیمه مرکزی 126 میلیون تومان تعیین شده است. اگر در تصادفی خودرویی با قیمت 252 میلیون تومان (دو برابر سقف تعیین شده) زیان ببیند و فرضا میزان خسارت آن 30 میلیون تومان باشد، بیمه شخص ثالث نصف آن را می پردازد و باقی خسارت توسط بیمه بدنه شخص زیاندیده پرداخت می شود.

 

  • اگر راننده مقصر در حادثه از صحنه حادثه فرار کرده و شناسایی نشود. شخص زیاندیده می تواند خسارت خود را از شرکت بیمه بدنه مطالبه کند. در این حالت هم سرمایه بیمه او کم شده هم تخفیف بیمه اش از بین می رود.

شرکت بیمه بدنه می تواند پس از پرداخت خسارت بیمه بدنه، علیه راننده مقصر اقامه دعوا کند. اگر راننده مقصر شناسایی شد با درخواست بیمه گذار تخفیف بیمه او و سرمایه اش به حالت اولیه باز می گردد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.