یکی از مهم ترین و دشوار ترین پرونده های خانواده زمانی است که زن درخواست طلاق می دهد.
به هر حال زنی که قصد جدایی دارد میتواند با در دست داشتن مدارک لازم از قبیل شناسنامه، کارت ملی، عقدنامه یا رونوشت آن به دفتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق بدهد.
طلاق از طرف زن 3 مرحله دارد. مرحله اول رسیدگی به طلاق در دادگاه خانواده (دادگاه بدوی) است. دادگاه خانواده تمام زوجینی که درخواست طلاق داده اند را به داوری برای ایجاد صلح و سازش ارجاع می دهد. داوران باید پس از رسیدگی به موضوع نظر خود را به صورت گزارش به دادگاه اطلاع دهند. در نهایت دادگاه اقدام به صدور رای می کند. رای دادگاه بدوی به ضرر هریک از طرفین باشد او از زمان صدور رای 20 روز مهلت تجدید نظر خواهی دارد. در صورتی که متضرر از رای درخواست تجدید نظر خواهی کند پرونده برای رسیدگی به دادگاه تجدید نظر استان فرستاده می شود. دادگاه تجدید نظر اکثرا بدون حضور طرفین پرونده را بررسی و اقدام به صدور رای می کند. بازهم برای مرحله سوم متضرر از رای دادگاه تجدید نظر 20 روز از زمان صدور رای برای فرجام خواهی مهلت دارد. اگر درخواست فرجام خواهی کند پرونده برای بار سوم اینبار توسط دیوان عالی کشور رسیدگی می شود اگر دیوان رای دادگاه تجدید نظر را تایید کند که هیچ ولی اگر تایید نکند پرونده دوباره به دادگاه تجدید نظر برای رسیدگی مجدد برمیگردد و این پروسه ادامه دارد.
پرونده طلاق اصولا پرونده طولانی است و صبر زیادی را می طلبد مگر اینکه یا زوجین توافق کنند یا مرد در دادگاه حاضر نشود که طلاق غیابی باشد.
زن در 3 مورد می تواند درخواست طلاق داده و موفق شود
اگر مرد این شروط را در ذیل عقدنامه امضا کرده باشد، زن با استناد به آنها می تواند درخواست طلاق دهد.
عبارت عسر و حرج به معنی سختی و دشواری است و در اصطلاح به این معنی است که زن در زندگی مشترک دچار سختی شده به طوریکه ادامه زندگی برای او غیر قابل تحمل و غیر ممکن است.
در طلاق به علت عسر و حرج کافی است زن، عسر و حرج خود را در دادگاه ثابت کند اگر دادگاه علل زن برای عسر و حرج را کافی تشخیص دهد حکم طلاق را صادر می کند.
این موارد فقط نمونه های بارز عسر و حرج زن بودند نه همه آنها. دلایل دیگری هم وجود دارد که ممکن است زندگی را برای زن دشوار کند تا با استناد به آنها و اثباتشان در محضر دادگاه بتواند طلاق بگیرد.