حق جو

حق جو،حقوق ملکی،قرارداد،ثبت شرکت،خانواده

حق جو

حق جو،حقوق ملکی،قرارداد،ثبت شرکت،خانواده

طلاق توافقی چگونه است - مدارک، مراحل، هزینه و زمان - حق جو

طلاق توافقی چیست

طلاق توافقی همانطور که از اسم آن مشخص است طلاقی است که در آن زن و شوهر هر دو تمایل به طلاق دارند و در تمام موارد مالی و غیر مالی زندگی مشترک باهم توافق میکنند. مواردی از قبیل حضانت فرزند، مهریه، نفقه و…

 

طلاق توافقی

 

مدارک لازم برای درخواست طلاق توافقی

  • شناسنامه و کارت ملی
  • سند ازدواج

زوجین با مراجعه به دادگاه یا دفاتر خدمات قضایی دادخواست طلاق را پر کرده و خواسته خود را صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) می نویسند همچنین تمام مسائل مورد توافق خود را در ذیل آن ذکر می نمایند.

 

مراحل طلاق توافقی

روال دادگاه در رسیدگی به طلاق توافقی اینگونه است که ابتدا زوجین را به داوری ارجاع می دهد. هر یک از زوجین باید شخصی از بستگانش را به عنوان داور به دادگاه معرفی کند. اگر زوجین تمایلی به معرفی داور نداشته باشند خود دادگاه داور را تعیین می کند.

 

مدارک طلاق توافقی

 

ویژگی داوران طلاق توافقی

داوران باید مسلمان، متاهل، مورد اعتماد، دارای حُسن شهرت و حداقل 40 ساله باشند.

وظیفه داوران ایجاد صلح و سازش بین زوجین است. در نهایت اگر داوران موفق به ایجاد صلح بین طرفین نشوند، نتیجه کار خود را به صورت گزارش به دادگاه اطلاع می دهند.

علاوه بر داوری، دادگاه زوجین را به مراکز مشاوره هم ارجاع می دهد تا علت طلاق آنها بررسی شود و مشاور بین آنها صلح برقرار کند. مشاور هم مثل داور در صورتی که موفق به برقراری سازش نشود گزارش خود را به دادگاه ارسال می کند.

در این مرحله دادگاه برای صدور گواهی عدم امکان سازش باید از باردار نبودن زن مطمئن شود از این رو زن باید پس از مراجعه به پزشک گواهی عدم بارداری را به دادگاه تقدیم کند البته در مواردی هم دادگاه به اقرار زن مربوط به عدم بارداری اکتفا می کند. سپس گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند.

گواهی عدم امکان سازش 3ماه اعتبار دارد یعنی از زمان صدور این گواهی، زوجین 3ماه فرصت دارند تا با ارائه آن به دفترخانه طلاق از هم جدا شوند بعد از 3ماه این گواهی اعتبار خود را از دست می دهد.

 

طلاق توافقی مراحل

 

اگر با وجود گواهی عدم امکان سازش و حضور زن در دفترخانه، مرد برای جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه حاضر نشود، دفترخانه احضاریه ای را برای مرد می فرستد. اگر باز هم به دفترخانه مراجعه نکرد زن به دادگاه مراجعه کرده و این موضوع را ضمن دادخواستی به دادگاه اعلام می کند دادگاه در این حالت با صدور حکم عدم امکان سازش به زن امکان می دهد که خودش با مراجعه به دفتر طلاق خودش را طلاق دهد.

در صورتی هم که مرد در دفترخانه حاضر شده باشد و زن حاضر نشده باشد، دفترخانه به زوجه موضوع را ابلاغ و یک هفته فرصت می دهد که در دفترخانه حاضر شود اما اگر حاضر نشد مرد زن را طلاق می دهد و دفترخانه این موضوع را به زن ابلاغ می کند.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.